parallax background

Winter Index

December 8, 2016
Flower Addicted
Flower Addicted
December 16, 2016
M-am gandit sa pun cap la cap intr-un index cateva tipuri de flori, mai mult sau mai putin cunoscute, cu care ador sa lucrez pe toata perioada sezonului de iarna.
AMARYLLIS (den. stiint. Hippeastrum) Aceste tije destul de dramatice si foarte rezistente, de obicei sunt crescute in ghiveci. Se intalnesc in mare varietate de culori, iar soiurile pe care le prefer in perioada asta sunt "Papillon" si "Germa"
CALA (den. stiint. Zantedeschia ) In mod sigur ne atrag atentia cand trecem pragul vreunei florarii. Alura lor poate fi si mai mult pusa in valoare atunci cand tijele sunt grupate intr-un design. Trebuie totusi mare atentie la asocierea cu alte tipuri de flori. Calele nu "agreeaza" prea multe materiale pe langa ele, iar pentru succesul buchetului, trebuie alese doar acelea asemanatoare ca textura si linie.
CAMELIA (den. stiint. Camellia ) Aceasta planta cu frunzisul bogat poate avea tendinta de a se vesteji destul de repede. Va sfatuiesc sa cumparati ghiveciul cand bobocii nu sunt inca infloriti. Cupele ei carnoase, destul de asemanatoare cu trandafirii de gradina, aduc o nota eleganta si luxoasa oricarei compozitii florale.
FREZIA (den.stiint. Freesia) Desi invadeaza piata mai ales in pragul primaverii, aceste flori parfumate sunt disponibile mai tot timpul anului, cu precadere pe parcursul iernii. Ador soiurile pline, batute in varietati de alb, galben si mov. Arata foarte fresh alaturi de ranunculus si lalele.
SKIMMIA (den.stiint. Skimmia japonica) Denumita popular si lilacul japonez, skimmia este cultivata pentru frunzisul ei superb si fructele grena maronii. Imi place sa o combin cu trandafiri englezesti, lalele si maci. Atentie, nu tptusi este o optiune prea ieftina.
SYMPHORICARPOS ( den. stiint. Symphoricarpos) Sunt bobitele mele preferate din timpul iernii. Vin in ciorchine si sunt de mare efect in orice design. Le-as asocia cu trandafiri albi sau flori din aceeasi gama, crengute de brad si vasc.
ZAMBILA (den. stiint. Hyacinthus orientalis) Le iubesc pentru culoarea si densitatea pe care o aduc unui aranjament. Cumparati-le cand sunt inca stranse si puneti-le in vaza cu portiunea superioara din bulb. Astfel se permite o hranire cat mai eficienta a plantei si va veti bucura de ele pana la 2 saptamani.
Ca materiale verzi, aleg optez in fiecare iarna pentru nephrolepsis sau feriga, brad argintiu, iedera si eucalipt. Oricare sunt preferintele voastre in sezonul asta, adunati-le si jucati-va cu ele. Sa aveti sarbatori cu miros de portocale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Campurile notate cu * sunt obligatorii. *