Multe persoane sa plang ca la o zi, doua dupa ce primesc sau cumpara un buchet de flori, acestea mor.

E frustrant sa vezi ca florile pe care le indragesti nu duc o viata lunga in vaza ta,  asadar iata cativa pasi simpli de urmat pentru a te bucura cat mai mult  de ele:

sfat , cumperi, flori, florarie, piata, alegi

Cand mergi sa cumperi flori, alege-le cu grija doar pe cele care au petalele, frunzele si tulpinile sanatoase, ferme. Evita-le pe acelea care prezinta o usoara decolorare sau diferite pete; asta poate indica o boala sau iti spune ca floarea e deja batrana.

sfat, pastrare, flori,

Indata ce ajungi acasa, indeparteaza ambalajul. Niciodata, dar niciodata nu pastra florile impachetate, ci dezleaga-le pentru a permite aerului sa circule cat mai bine si sa le oxigeneze.

 

sfat, flori, in vaza, pastrare, mai mult,

Inainte de a le pune in apa, indeparteaza frunzele inferioare deteriorate si taie tulpina 2 -3 centimetri in unghi de 45 grade, asigurand astfel o suprafata mai mare de absorbtie.  Un alt secret este sa pui un plic de  hrana florala in vas inainte de montarea florilor. Aceasta contine agenti antibacterieni ce mentin apa curata si previne depunerea de sedimente,  dubland astfel viata florilor.

Acum aduna-le intr-un buchet si aseza-le frumos intr-un colt din camera.

                     Apa trebuie schimbata cel mult la doua zile. Tot atunci mai taie tija cate un centimentru in unghi.  Temperatura apei poate influenta si ea modul cum raspund florile la pastrare. Sfatul meu este sa nu utilizezi apa extrem de rece. Fa-ti un pic de timp si spala cu detergent, apoi clateste foarte bine vaza in care le pastrezi.

sfat, ingrijire, flori

                    Nu depozita in acelasi spatiu cosuri cu fructe.  Acestea elibereaza  gaz etilenic, foarte daunator florilor sensibile. O ventilare adecvata este vitala in cazul acesta.

                    Incearca sa cureti de frunze / spini partea de tulpina care sta in apa. Ele se descompun rapid si faciliteaza dezvoltarea bacteriilor.

                    Unele flori pot fi cam "smechere".   Anumiti trandafiri,  gerberele sau hortensiile sunt mai sensibile si se pot flescai pe timpul transportului, de exemplu. Don't panic! Ia cateva foi de hartie mai groasa, poate chiar un ziar, infasoara-le cu multa grija si asigura-te ca au capetele drepte. Acum taie putin cozile in unghi si lasa-le cateva ore bune in apa proaspata. La final, flori readuse la viata!

Enjoy them!!

Atelierul de Flori

Cluj Napoca

 Str. Horea  nr .4

Botez

Buchete mireasa

Aranjamente florale

Flori nunta

Evenimente

Buchete flori

0741126381