So people, meet Beatrice Misaila, your personal florist!

20170215_154118-min
Buchet pentru mama
March 20, 2017
nunta-459-min
Chic si gratie in “alb de luna”
April 25, 2017

So people, meet Beatrice Misaila, your personal florist!

img_8729-min
In fiecare dimineata, deschid usile atelierului cu senzatia ca ceva minunat se va intampla astazi. Si de obicei se intampla. Un sot se hotaraste stingher ca e timpul ca sotia sa primeasca un buchet de flori, doar pentru ca il asteapta acasa. O tanara fiica petrece minute in sir alegand combinatia perfecta pentru mama cu care nu prea vorbeste de obicei. Undeva, cineva isi face curaj sa spuna ce simte, indiferent ca este o declaratie de dragoste sau marturisirea unui regret.

Imi place sa cred ca florile mele contribuie putin la micile minuni care se intampla in jur, pentru ca tot ce se intampla in jur contribuie in fiecare zi la ale mele.

Sunt inconjurata zilnic de frumusete si emotie si imi petrec timpul incercand sa ghicesc povestea celui care intra pe usa mea. Uneori din cuvinte sau poze, de cele mai multe ori din mers, din postura, dintr-o privire aruncata grabit sau atent prin magazin.

Experienta si pasiunea pentru ceea ce fac ma ajuta sa reusesc de cele mai multe ori (sau cel putin asa imi place sa cred) sa creez cel mai potrivit buchet pentru fiecare persoana si fiecare moment.

De multe ori, insa, nu stiu cu adevarat daca am reusit. Mai putin astazi, cand un text sincer si plin de sensibilitate mi-a dezvaluit cu o generozitate dezarmanta, cum apar eu, Beatrice Misaila, personal florist, uneori, in viata voastra.

Multumesc pentru sinceritate, apreciere si efortul de a asterne atat de frumos pe hartie o clipa care a devenit de neuitat!

"…am plecat grăbită, așa cum mi-e timpul în ultima vreme, grăbit, să cumpăr flori, să ajung la club… la fete sau la doamnele mele deosebite … care fac lucruri frumoase pentru oameni..dap. Mă tot stresam, să iau mașina, unde o las…. Sunt, ce-i drept, o blondă la volan. Și plec. Ajung la individul burtos, pe care îl detest. Și pe nevastă-sa… și alte ceva rude care stau cât e ziulica de lungă, în jilțurile lor grotești scoase din "sofragerie", în fața chioșcul lor dezgustător din termopan alb .. hmmm daaa.. din fața sfintei biserici. Burtosul, avea clienți, dar n-avea flori. Câteva chinuite de vremea geroasă, îmi zâmbeau în același sictir cu negrul: suntem pălite, da' scumpe, fă! Las mașina ca o blondă responsabilă, în mijlocul străzii, dar cu avariile – just in case! Alerg cu cheile în mână, cu o mănușă scoasă, geanta deschisă, căci vedeam de fiecare dată, la colțul străzii următoare o firmă pe care zicea personal florist. Trebuie să găsesc deschis. Și găsesc: o fată frumoasă, îmbrăcată așa cum vezi în filme o fată deșteaptă, interesantă, cu păr castaniu închis, clar, în blugi albastru închis și pulover muștar sau maxim cărămiziu. Florista mea, mă invită cu vocea prietenei mele bune dintotdeauna, deși nu o văzusem vreodată, îmi spune cald că mă ajută, îmi ascultă zăpăceala, mă îngăduie și în timp ce spuneam ce vreau într-un amestec cu frânturi din viața mea zbuciumată, unde mă, duc, de ce, ce îmi place și de unde vin, sigur ar fi putut să îmi facă portretul dintr-un buchet, îmi înmânează un aranjament ”minimalist” - zice ea, superb, parcă și deștept, nu știu, am simțit că am un buchet deștept în mănă (cred că asta cu deșteptăciunea mi se trage de la cît de des văd prostie și inepție, în jur și la antene). Aaaa … și la jumătate din prețul pirandelor ofilite din fața bisericii. Plec victorioasă cu o conluzie clară: chiar de crezi că pierzi ceva, sau n-ai noroc, mai încearcă, cine știe, norocul e …la colțul următor, bașca un om frumos la pachet….rara avis zilele astea, aș zice.

So people, meet Beatrice Misăilă, your personal florist! Mulțumesc!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Campurile notate cu * sunt obligatorii. *